המדריך המקוצר ליום הכיפורים: שיעור על התחנות השונות לאורך היום, ועל המשמעות לחיינו. השיעור השבועי של סיון רהב-מאיר. מוזמנים להצטרף, מוזמנים לשתף.
להאזנה כפודקאסט:
1. יום הכיפורים מתחיל ביום שלישי לקראת הערב, ומסתיים ביום רביעי בערב. זהו היום הקדוש בשנה, ויש אומרים - גם היום השמח בשנה, כי הוא מאפשר לנו להתחיל מחדש.
2. גם הסעודה המפסקת לפני יום הכיפורים נחשבת למצווה, לחלק חשוב מן היום - אנחנו אוכלים ומתכוננים ליממה הקרובה, כדי לקבל כוח לצום, וזו גם סעודה שמחה, עם עצם הרעיון של יום כיפור, רעיון התשובה והתיקון.
3. ביום כיפור בתי הכנסת ברחבי העולם היהודי מתמלאים גם באנשים שלא מגיעים אליהם מדי יום ומדי שבוע, יש גם אוהלי תפילה ברחבי הערים ומניינים רבים. גם מי שנאלץ להיות בביתו או במקום אחר יכול להתפלל מתוך המחזור של יום הכיפורים.
4. היום מתחיל ב"כל נדרי" ומסתיים בנעילה, ויש בו חמש תפילות. זה היום היחיד בשנה שיש בו חמש תפילות - ערבית, שחרית, מוסף, מנחה ונעילה. בצאת הצום נהוג לתקוע בשופר.
5. ישנו מנהג להתחיל לבנות סוכה בצאת הצום, או לפחות להתחיל לדבר על בניית הסוכה, כדי "לנחות" לעולם, מיממה של קדושה ישר אל תוך עשייה מבורכת, לקראת החג הבא.
צום משמעותי, ואולי צריך גם לומר - יום כיפור שמח.