והנה כותרות הבוקר: מיליוני משפחות מאושרות קמו לשבוע חדש. מיליוני ישראלים שאינם מובטלים או עניים יצאו ללימודים או לעבודה, והגיעו ליעד ללא תאונה. מיליון וחצי ילדים לא-מוכים הלכו לבתי הספר שאינם שובתים והתקבלו על ידי מורים מסורים ומשקיעים.
מי קובע מה הכותרת הראשית? מי מחליט במה להתמקד? פרשת השבוע החדשה ("שלח") מתארת את חטא המרגלים, שנחשב לאחד העגומים בתולדותינו. 12 מרגלים יצאו מהמדבר לאותה משימה בדיוק, לדווח על מצבה של ארץ ישראל. 10 חזרו מהארץ עם כותרות פסימיות, שחורות ומבהילות והציעו לחזור למצרים, ו-2 סיפרו על הארץ המובטחת, ארץ יפה ומבורכת, שרק מחכה לנו, אם נמשיך במסע.
הרב אהרון ברנשטיין כותב בספרו "פעם בשבוע" שחטא המרגלים נחשב לכל כך חשוב כי הוא מלווה אותנו בכל רגע ורגע: משום מה, אופטימיות נחשבת לבריחה מהמציאות, ופסימיות נחשבת לריאליות, אבל זה לאו דווקא נכון. ההחלטה היא שלנו. חצי הכוס המלאה וחצי הכוס הריקה תמיד נמצאות מולנו, השאלה היא על מה שמים את הפוקוס, באיזו תפיסת עולם אנחנו בוחרים.
- מאת: סיון רהב-מאיר
- פורסם:
- קטגוריה: החלק היומי
- שלח
אהבת? רוצה לשתף?
- עוד פוסטים מתוך החלק היומי
- עוד פוסטים מפרשת שלח
- תקשורת
סיון רהב-מאיר
סיון רהב מאיר היא אשת תקשורת ומרצה. נשואה לידידיה, אימא לחמישה, ירושלמית. עובדת בחברת החדשות, ידיעות אחרונות וגלי צה"ל, ומעבירה מדי שבוע שיעורים על פרשת השבוע.