ביקרתי לפני כמה ימים באולפנים הראשיים של רשת ה-CNN באטלנטה. הלוגו הגדול שלהם שמתנוסס שם בכניסה הוא: Facts first, העובדות תחילה. נכון, קודם כל צריך עובדות, אבל מה עושים איתן? איזה סיפור מספרים, מה הלקח והמסר מהעובדות? אנחנו לא תמיד משפיעים על העובדות, אבל אנחנו תמיד משפיעים על הפרשנות שלהן.
בשיא יציאת מצרים, כשהים נבקע והעם עובר שם באמצע, מספרים לנו חז"ל שדבר מזעזע התרחש: היו יהודים שיצאו באותו רגע לחירות, אבל לא הפסיקו להתלונן. במצרים עבדנו קשה והיה לא נעים, הם אמרו אחד לשני, וגם פה יש בוץ והנעלים מלוכלכות. כלומר, אדם יכול לזכות בשחרור עולמי, בהגשמת החלומות הכי גדולים שלו – אבל לא לשים לב בכלל, ולהתמקד רק בקיטורים ובמה שחסר. זה חשוב ביחס לתקשורת, שמחליטה מה להדגיש ובאיזה טון לדבר, אבל זה חשוב גם ביחס לעצמנו. העובדות תחילה, אבל מה אנחנו בוחרים לעשות עם העובדות? האם אנחנו רואים גם את הברכה, או בוחרים לדבר תמיד על מה שלא בסדר? צריך לשים לב לפרשנות שאנחנו נותנים, שלא נפספס את יציאת מצרים שלנו. שבת שלום.
- מאת: סיון רהב-מאיר
- פורסם:
- קטגוריה: החלק היומי
- בשלח
- פסח
אהבת? רוצה לשתף?
- עוד פוסטים מתוך החלק היומי
- עוד פוסטים מפרשת בשלח
- עוד פוסטים בנושא פסח
סיון רהב-מאיר
סיון רהב מאיר היא אשת תקשורת ומרצה. נשואה לידידיה, אימא לחמישה, ירושלמית. עובדת בחברת החדשות, ידיעות אחרונות וגלי צה"ל, ומעבירה מדי שבוע שיעורים על פרשת השבוע.