1. מה קרה ב"חג האהבה היהודי"? המון דברים: קודם כל, אחרי חטא המרגלים, בני ישראל נענשו. הם נדדו במדבר כארבעים שנה ומתו שם. בתאריך הזה, ט"ו באב, לפני הכניסה לארץ, הם הפסיקו למות. זה היה יום של שמחה שציין את סוף גזירת הנדודים, וההכנה לכניסה לארץ. חג האהבה - הוא גם חג האהבה לארץ.
2. ואחרי הכניסה לארץ וההתיישבות בה, בט"ו באב התחילו כל השבטים להתחתן זה עם זה. כך בוטלה תופעה שגרמה למתח ובידול בין שבטי ישראל.
3. המלכות בישראל פוצלה לשניים, והמלך ירבעם בן נבט לא נתן לתושבי ממלכת ישראל לעלות לרגל לירושלים, שהייתה בממלכת יהודה. אבל שוב, ביום המיוחד הזה, ט״ו באב, בוטל החוק הזה. מעכשיו יכלו בני הממלכה שפוצלה לחגוג שוב יחד בירושלים.
4. ביום זה היו בנות ירושלים יוצאות לכרמים כדי למצוא את בן זוגן. חז"ל כותבים משפט מדהים: "לֹא הָיוּ יָמִים טוֹבִים לְיִשְׂרָאֵל כַּחֲמִשָּׁה עָשָׂר בְּאָב וּכְיוֹם הַכִּפּוּרִים".
5. בספרי הקבלה מצוין ט"ו באב כיום תחילת ימי התשובה, חצי חודש לפני אלול. יש הנוהגים להתחיל לאחל כבר מעכשיו "כתיבה וחתימה טובה". וכמה שאנחנו זקוקים השנה לאיחול הזה.
אז מה המכנה המשותף? לאורך אלפי שנים זהו יום של חיבור, פיוס ואהבה. הלוואי ונרגיש זאת גם היום. ט"ו באב שמח.
- מאת: סיון רהב-מאיר
- פורסם:
- קטגוריה: החלק היומי
- ט"ו באב
אהבת? רוצה לשתף?
- עוד פוסטים מתוך החלק היומי
- עוד פוסטים בנושא ט"ו באב
סיון רהב-מאיר
סיון רהב מאיר היא אשת תקשורת ומרצה. נשואה לידידיה, אימא לחמישה, ירושלמית. עובדת בחברת החדשות, ידיעות אחרונות וגלי צה"ל, ומעבירה מדי שבוע שיעורים על פרשת השבוע.